Varselvåg i coronavirusets spår.

Det råder utan tvivel olustiga tider där många blir av med sina jobb och anställningar just nu. Företagare förlorar kunder, verksamheter och bolag som de startat upp och investerat stora delar av sina liv i. Trots att staten försöker komma med räddningar och lösningar på den ekonomiska krisen som vi uppenbart har framför oss, så ser det dystert ut på arbetsmarknaden framöver.

 

Många av de som blir varslade och förlorar sina jobb gör detta då deras arbetsgivare i dagsläget inte har något val då pengarna inte räcker till löner eller arvoden. Företag vågar inte sitta kvar med sina anställda och säger upp konsultavtal och kontrakt.  Vad innebär då detta på arbetsmarknaden och vad finns det för smarta lösningar för dig som blivit varslad?

 

Det man kan ana är att de företag som behövt varsla men som ändå överlever krisen inte kommer våga anställa personal i samma utsträckning som tidigare. Och de bolag som vill det, kanske bara har förmågan att göra det i den takt som deras omsättningstillväxt tillåter. Detta kommer leda till att vi kommer se alltfler egenanställda på marknaden. En arbetsgivare är mer benägen efter en sån här kris att ta in en egenanställd på uppdragsbasis än att anställa.

 

Du kanske redan har en uppdragsgivare men som inte vågar anställa just nu, samtidigt som du inte vill eller kan ta steget till att starta ett eget bolag så att du kan utföra detta uppdrag och fakturera? Då är egenanställning den perfekta lösningen för båda parter. Uppdragsgivaren behöver inte förbinda sig genom en anställning och kan fokusera sig på att bygga upp sin verksamhet samtidigt som du som egenanställd kan utföra dina uppdrag och åtaganden gentemot uppdragsgivaren och få lön utbetald utan att behöva bekymra dig över all administration som ett eget bolag innebär.

Vi på Konsultfaktura sköter all administration och bokföring, inbetalning av skatter till skatteverket, utbetalning av lön osv. Detta möjliggör att du kan fokusera på att utföra din verksamhet och på dina kunder.

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på LinkedIn