Egenanställd - Halva steget till eget!

Har du en jättebra idé som du skulle vilja bygga en verksamhet kring för att tjäna pengar? Att starta ett bolag är inte alltid så enkelt. Du kanske redan har kunderna och produkten. Du kanske redan vet hur du ska sälja och marknadsföra dig! Men hur kommer du igång?

 

För många som går i dessa tankar så är oftast det största hindret den administrativa biten och allt pappersarbete som man behöver hantera med allt från bolagsverket till skatteverket. Inte minst efter att man väl har fått ett bolag på plats. Då ska man löpande hålla koll på alla underlag, bokföring och skicka in rapporter och deklarationer till skatteverket. Moms ska beräknas och betalas in så fort verksamheten har dragit igång. Ett annat vanlig hinder är kostnaderna för att starta eget. Först måste man in med aktiekapital (om man vill starta ett aktiebolag) sen kostar registrering och avgifter till bolagsverket. Därefter måste man anlita en bokföringsbyrå eller någon som sköter den löpande bokföringen och redovisningen åt dig.

 

Av dessa anledningar väljer många att inte starta ett eget bolag. Detta är inte bara tråkigt, då många säkert drömmer om att få driva eget, utan det är även småföretagen som är Sveriges största jobb- och välfärdsskapare. I Sverige finns det ca 1,2 miljoner företag och drygt 96% utgörs av småföretag med färre än 10 anställda.

 

Som egenanställd hos Konsultfaktura tar du halva steget till eget.

Vår tjänst är perfekt för dig som vill starta eget men som kanske inte riktigt får det att gå ihop just nu. Du kanske inte har pengarna eller kunskapen att starta eget. Du kanske inte har tiden. Anledningarna kan som sagt vara många. Som egenanställd löser du dessa problem och kan börja bedriva din verksamhet utan att behöva gå igenom hela den arbetsamma processen att registrera ett bolag, f-skatt, ordna redovisningsbyrå m.m. Du kan direkt dra igång och börja fokusera på din verksamhet och dina kunder. Vi på Konsultfaktura sköter all din administration och bokföring, inbetalning av skatter till skatteverket, löneutbetalning osv.

 

Egenanställning blir som att ”prova på” att driva eget företag och bedriva näringsverksamhet. När du väl fått verksamheten i rullning och märker att du nu kanske kan satsa helhjärtat samt har byggt upp lite pengar och kunskap, då har du alltid en bättre förutsättning att starta ett eget bolag.

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på LinkedIn